Testimoni Optiplus - Astigmatism

Ini kisah testimoni Optiplus dan astigmatism.
Kisah Optiplus, astig dan saya...apa ceritanya?

Mula-mula jom kenali masalah astig ni dulu. Apa itu astig? Dulu  saya pun tak tahu, sekarang baru tahu...jom saksikan video ini:
Uploaded on Apr 19, 2011
Astigmatism is a common cause for for eyestrain and head ache. It can be easily corrected with spectacles. Please watch this animated clip explaining how astigmatism occurs. Astigmatism is a major reason for headache in persons who use computers for long hours.

Yang paling tak patut, saya tak pernah tahu saya ada astig. Perkataan astig pun tak pernah dengar hehe.. Yang saya tahu, saya tak boleh drive kereta tengah-tengah panas, pasti sakit kepala, hadap jelah sakit kepala tu berjam-jam...kadang-kadang sampai muntah. Bila drive malam pulak, jadi tak berani nak tukar-tukar lorong sebab cahaya lampu kereta lain di side mirror rasa terlalu terang, saya tak dapat pastikan jarak kereta dengan yakin...sudahnya drive jelah di lorong yang sama kecuali jika terpaksa...Ada sesiapa ada masalah yang sama? Say I....hehehe...

Dipendekkan cerita, ini hasil pemeriksaan mata saya di sebuah kedai cermin mata di Sunway Pyramid. Amoi manis kat kedai tu cakap, mata okay, cuma ada astig. Kena pakai spek...oooooooooooo!
Astig Level 120+
Penyelesaiannya hanya pakai spek atau contact lens sahaja ke? No no no... I don't like!!! Ramai ke yang suka pakai spek? Kalau baca komen kat video you tube di atas, komen pertama ajer dah cakap --> " have astigmatism and nearsightedness, im getting glasses soon & its not fun."


Ada penyelesaian lain tak? Jawapannya
ADA!!!

Saya jumpa alternatifnya melalui testimoni Optiberry ini: 
Astigmatism Ms Moon Chuah turun daripada 125 degree ke 75 degree!
Dan ada testimoni ini juga :
Ada mata silau dan selepas makan optiberry, masalah mata tiada lagi!

Saya dapat harapan baru! Yeyyy...

Saya ambil keputusan untuk mengambil Optiplus dan jalankan ujikaji kat diri sendiri. Hanya satu sachet sehari, rasa pun sedap! Jika Miss Moon Chuah di atas dapat menurunkan astignya dari 125 ke 75 degree, saya pun letak expectation, sekurang-kurangnya saya akan dapat result yang sama...

TETAPI!

Result mata saya berbeza. Dari 120+, ia tidak turun ke 75 degree, sebaliknya ia menjadi:

KOSONG!
KOSONG!!
KOSONG!!!

Saksikan sendiri! Ini perbandingan pemeriksaan mata saya sebelum ini iaitu pada 1/Oktober/2014 dan yang terbaru 7/November/2014. 
Note: Untuk kepastian, saya telah buat pemeriksaan di 2 kedai cermin mata yang berbeza pada hari yang sama, dan kedua pemeriksaan memberi keputusan yang sama iaitu tiada astig lagi! Speechless kejap masa tu ;)


Amacam?


Jadi jangan ragu-ragu. Siapa yang ada hati untuk bebas astig, kurangkan power spek mata, atau mahu buang terus spek mata anda, jom berusaha dengan Optiplus!
"Your eyes are more beautiful without glassess!"


Sesungguhnya kita hanya punya 2 mata sahaja...Nikmat mata tidak dapat didustakan, dengan nikmat mata kita beribadat, membaca, memandu kereta, mengadap laptop untuk buat kerja dan segala-galanya dalam kehidupan seharian kita. Jom sayangi mata ya! Kita berusaha, Dia menentukan...mudah2an usaha kita berhasil, aamiin...


"YOUR HEALTH, YOUR WEALTH"


atau hubungi