Radikal Bebas, Penyakit dan Anti Oksida

Apakah kaitan radikal bebas, penyakit dan anti oksida?
Video sependek 90 saat ini memberi penjelasan yang baik tentang anti oksida dan radikal bebas. Apakah sebenarnya yang radikal bebas lakukan kepada kita? Dari manakah datangnya radikal bebas ini? Bagaimanakah anti oksida melawan radikal bebas ini? Saksikan...Fakta:
1) Radikal bebas adalah punca penyakit berbahaya seperti diabetes, sakit jantung dan kanser dan lain-lain.
2) Radikal bebas datangnya dari kehidupan kita sehari-hari seperti corak pemakanan, rokok, pencemaran uadara, stress, air dan lain-lain lagi
3) Cara semulajadi untuk melindungi diri kita daripada penyakit-penyakit itu adalah dengan mempunyai anti oksida yang cukup di dalam badan

Bolehkah kita melarikan diri daripada radikal bebas ini?
Jawapannya TIDAK kerana kita pasti perlu bernafas sedangkan kita tidak dapat mengawal udara yang kita sedut. Betul ke betul? Contohnya, sebatang rokok membebaskan 3 trillion radikal bebas, dan secara tidak sedar, kita terpaksa menyedut 1.5 trillion radikal bebas yang dibebas kan oleh perokok di sekitar kita. Jika lebih daripada sebatang bagaimana?

Itu tidak termasuk lagi pancaran UV yang pasti terkena kita juga. Adalah mustahil untuk kita bergelap sepanjang masa kan? 

Oleh itu, setuju atau tidak, kita memerlukan anti oksida untuk mengoptimumkan kesihatan.

Mari kami bantu!  MEMPERKENALKAN....Kenapa begitu hebat?
Salah satu sebabnya ialah kandungan anti oksidanya iaitu antosainin.
Jom rujuk pilihan anti oksida yang ada mengikut keberkesanan (ORAC) menerusi carta di bawah: ANTOSAININ mendahului carta!
Di sinilah keunikan dan kelebihan Optiberry di mana 4 tablet Optiberry mengandungi lebih banyak antosainin berbanding 1kg buah-buah berry. Dan sepeket Optiplus mengandungi 3 kali ganda kehebatan Optiberry. Hebat ke hebat?
Jom fikirkan kesimpulannya:
SOALAN: Lojik ke satu supplemen boleh membantu mengurangkan risiko kebanyakan penyakit?
JAWAPAN: Sangat lojik.. sebab punca kebanyakan penyakit itu adalah sama, iaitu Radikal Bebas.

SOALAN: Apa itu Radikal Bebas?
JAWAPAN: Radikal bebas adalah penyebab lebih dari seratus macam penyakit yang terdapat pada manusia dan binatang. Dalam keadaan lain, radikal bebas memainkan peranan yang penting dalam proses penyakit. Radikal bebas ialah sebarang molekul yang mengandungi satu atau lebih elektron tanpa pasangan. Ia merupakan molekul yang paling aktif yang boleh menyebabkan kerosakan dan kematian sel badan.

SOALAN: Mana datang Radikal Bebas ini?
JAWAPAN: Dari persekitaran, pemakanan, gaya hidup, ketidakstabilan emosi dan macam2 lagi. Kita memang tidak boleh lari dari Radikal Bebas.

SOALAN: Habis tu, bagaimana untuk mengurangkan Radikal Bebas itu?
JAWAPAN: Adalah dengan cara mengambil supplemen anti-oksida. Antosianin, iaitu agen anti-oksida yang paling kuat pada zaman ini terdapat dalam OPTIPLUS (agen anti-oksida lain seperti Vitamin C, Q10 atau ekstrak biji anggur tidak dapat menandingi Antosianin).
Untuk penutup posting ini, jom dengar sendiri apa kata doktor tentang Optiberry...panjang sikit tetapi saksikan untuk kesihatan yang tersayang.

"KESIHATAN ADALAH KEKAYAAN SEBENAR"Untuk order hubungi Hot Line : 


*Agen juga diperlukan