Jom mengenali OPTIBERRY / OPTIPLUS

[Apakah itu OptiBerry® / OptiPlus?]

 

Optiberry adalah berbentuk pil manakala Optiberry Plus atau lebih dikenali dengan nama Opti Plus dihadirkan dalam bentuk serbuk di dalam sachet kecil dan ianya mempunyai kekuatan 3x ganda berbanding Optiberry.

[Apakah kandungan OptiBerry® / OptiPlus?]
OptiBerry® mengandungi antosianin, merupakan berry ekstrak dirumuskan dengan beberapa standard untuk membekalkan manfaat antioksidan seluruh tubuh. OptiBerry mengandungi campuran Blueberry liar, Strawberry, Cranberry, Bilberry liar, Elderberry dan ekstrak Raspberry (patent-pending), yang unik dan eksklusif terkenal dengan ciri-ciri sokongan kesihatan.

Secara ringkasnya Optiberry™ ialah campuran unik daripada ekstrak bluberry liar, strawberry, cranberry, bilberry liar, elder dan biji raspberry. Ia dikenali atas sifatnya yang dapat meningkatkan kesihatan dengan kandungan anthocyanin yang tinggi. Setiap ekstrak berry memiliki sifat fisiologi dan biokimia yang unik, mempunyai fungi yang berbeza dan mendatangkan pelbagai manfaat terutamanya untuk kesihatan mata dan otak.

Antara berry yang terpilih, Optiberry™ mempunyai kandungan anthocyanin yang bertahap piawai termasuk malvidin, cyanidin, delphinidin dan petunidin dalam nisbah aktif biologi.[Apakah itu Anthocyanin @ Antosianin]


Anthocyanin ialah sejenis anti oksida yang mempunyai bacaan ORAC tertinggi jika dibandingkan dengan jenis anti oksida yang lain. Anthocyanin merupakan komponen umum dari buah-buahan dan sayur-sayuran, dalam berry tertentu, yang memberikan pigmentasi (warna) dan berfungsi sebagai antioksidan semulajadi. Bukti-bukti saintifik telah menunjukkan bahawa berry kaya antosianin mempunyai banyak manfaat dan berpotensi sebagai agen sokongan kesihatan. OptiBerry® membekalkan tahap standard anthocyanin, termasuk malvidin, delphinidin cyanidin, dan petunidin.

[Kelebihan OptiBerry® / OptiPlus sebagai makan tambahan untuk kesihatan]


[Bagaimana OptiBerry® / OptiPlus berfungsi?]
Semakin banyak bukti-bukti saintifik yang menunjukkan bahawa 'berry' kaya dengan antosianin mempunyai banyak manfaat kesihatan yang berpotensi dan kesan protektif (melindungi), termasuk antioksida dan aktiviti anti-angiogenik. Antosianin juga membantu menjaga integriti DNA, bertindak sebagai agen anti-inflamasi dan antimutagenik, dan memberikan cardioprotection dengan mempertahankan ketelapan pembuluh darah.

Optiberry™ / OptiPlus bukan sahaja untuk mereka yang ingin menjaga kesihatan,atau mempunyai penyakit,anda juga boleh mendapatkan kecantikan dengan menggunakan Optiberry™.Dapatkan kesihatan dan kecantikan sekaligus dengan Optiberry™ hari ini juga!


Klik untuk view testimonial --> http://www.optiberry.com.my/BM/testimony.html

Maklumat lanjut di posting yang akan datang...TUNGGU!!!